Łączna liczba wyświetleń

piątek, 14 sierpnia 2015

Co zrobić, żeby z ciasta nie zrobił się zakalec?

http://nd04.jxs.cz/608/948/9960984fb0_74503297_o2.png

http://kuchniaprzepisy.blox.pl/resource/ciasto_ucierane_z_owocami_1.JPG
Pamiętaj też, by przed wyłączeniem piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest w środku suche. Jeżeli ciasto przykleja się do patyczka to znak, że jest jeszcze niedopieczone. Gdy pieczesz ciasto z owocami, posmaruj jego wierzch ubitym białkiem i lekko oprósz mąką, zanim położysz owoce. Białko się zetnie i stworzy swoistą „uszczelkę” - ciasto nie będzie nasiąkało sokiem z owoców.

http://nd04.jxs.cz/608/948/9960984fb0_74503297_o2.png

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz