Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 30 listopada 2015

Śliwka suszona zawijana w boczku

Śliwka suszona zawijana w boczku

Składniki:
12 plastrów wędzonego boczku
12 suszonych śliwek kalifornijskich
6 orzechów włoskich
100 ml wina czerwonego półwytrawnego


Przygotowanie:
1. Do miseczki z suszonymi śliwkami wlewam wino. 
Po kilkunastu minutach śliwki odsączam z wina na sitko i przekładam do miseczki.  
2. Na każdy plasterek boczku układam śliwkę i połówkę orzecha włoskiego. 
Całość zawijam i spinam wykałaczką.
3. Roladki układam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Blachę wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i zapiekam roladki 15 minut.

czas przygotowania: 10 minut
czas moczenia śliwek: 15 minut
czas pieczenia: 15 minut

.
http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/11/115/644/115644866_4153430_06.png

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz