Łączna liczba wyświetleń

sobota, 6 czerwca 2015

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty



.
  • Dla 4 osób
  • Przygotowanie: 15 minut
  • Gotowanie: 15 minut
  • Kalorie: około 180 na porcję







 

Składniki

  • mała główka czerwonej kapusty
  • 2 mandarynki
  • 5 dag migdałów
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sok z pomarańczy
  • imbir
  • sól
  • cukier














Przygotowanie

Kapustę opłukać, cienko poszatkować usuwając głąb i najgrubsze nerwy.
Mandarynki obrać i podzielić na cząstki.
Migdały sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w słupki.
W salaterce skropić kapustę sokiem z pomarańczy, olejem, wymieszać z mandarynkami i migdałami. Doprawić do smaku solą, cukrem i imbirem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz