Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 28 maja 2015

Szparagi z migdałami

http://g.infor.pl/wj/portal/_wspolne/pliki_infornext/453000/fotolia_32122273_subscription_xl.jpg

Składniki

  • 1 kg oczyszczonych i obranych szparagów
  • 1/4 szklanki zimnego masła pokrojonego w kostkę
  • 1/4 szklanki płatków migdałowych
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka soku z cytryny


Sposób przygotowania

Gotujemy szparagi i osączamy je.
W czasie, gdy szparagi się gotują, rozpuszczamy masło, podsmażamy migdały na małym ogniu około 5 minut ? powinny się lekko przyrumienić. Zdejmujemy z ognia, solimy i dodajemy sok cytrynowy.
Takim sosem polewamy ugotowane, gorące szparagi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz