Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 22 lutego 2015

Karmelowe LATTE

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-sK5bEwe8WldMRqOJfOKgcC3CaEVRwmmJ0oQvS5N6FX7t4hn2f8uTXOZvjn2KH0W5G6MV3vPbmFZXZIbJu5u3i6ZZR6Q4DzSsGcJ5rL6BVhyIKPBJo_qvRx57MtA9n5ziljhrDWs_fSc/s1600/kawa+(2).JPG

Składniki:

Porcja kawy NESCAFÉ Espresso – 

60 ml wody  
Sos karmelowy albo toffi – 30 ml
Mleko 3,2 % - 140 ml
Mleczna piana – 1 łyżka
Bita śmietana – 20 ml
Cukier


Sposób przygotowania:


1. Wlej 10 ml sosu karmelowego lub toffi do wysokiej szklanki.
2. Przygotuj mleczną pianę, np. za pomocą spieniarki.
3. Wlej do szklanki gorące mleko – 1 cm ponad górne ucho naczynia.
4. Nałóż na wierzch łyżkę mlecznej piany.
5. Okrężnymi ruchami wlej po ściankach 10 ml sosu – zataczając 3 koła wokół wnętrza szklanki.
6. Wlej porcję kawy NESCAFÉ Espresso.
7. Nałóż porcję bitej śmietany i udekoruj ją 10 ml sosu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz