Składniki:
Porcja kawy NESCAFÉ Espresso –
60 ml wody
Sos karmelowy albo toffi – 30 ml Mleko 3,2 % - 140 ml Mleczna piana – 1 łyżka Bita śmietana – 20 ml Cukier
Sposób przygotowania:
1. Wlej 10 ml sosu karmelowego lub toffi do wysokiej szklanki. 2. Przygotuj mleczną pianę, np. za pomocą spieniarki. 3. Wlej do szklanki gorące mleko – 1 cm ponad górne ucho naczynia. 4. Nałóż na wierzch łyżkę mlecznej piany. 5. Okrężnymi ruchami wlej po ściankach 10 ml sosu – zataczając 3 koła wokół wnętrza szklanki. 6. Wlej porcję kawy NESCAFÉ Espresso. 7. Nałóż porcję bitej śmietany i udekoruj ją 10 ml sosu.
|
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz