Łączna liczba wyświetleń

piątek, 21 października 2016

Sernikowa zebra

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/www.przepisy.pl/przepisy3static/img/site/logos/mojeciasto.png 
Sernikowa zebra
  • 0 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 170 °C
  • foremka keksowa

Składniki:

  • twaróg sernikowy w wiaderku - 1 kg
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • jajka - 4 szt.
  • cukier - 200 gramów
  • cukier wanilinowy - 15 gramów
  • budyń waniliowy w proszku - 1 szt.
  • kakao - 3 łyżki
  • mleko - 3 łyżki

Sposób przygotowania: 

       Jajka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na puch. 

 https://s3.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/290x0/sernikowa-zebra-szk478060.jpg 
Dodaj ser, miękką Kasię i budyń. Dokładnie wymieszaj.
 https://s3.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/290x0/sernikowa-zebra-szk319114.jpg 
Masę podziel w proporcji 2:3. Do mniejszej części dodaj kakao i mleko, wymieszaj.
 https://s3.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/357x0/sernikowa-zebra-szk131811.jpg
Formę keksową o wymiarach 10x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do formy wkładaj na przemian cienkie warstwy jasnej i ciemnej masy serowej.
https://s3.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/290x0/sernikowa-zebra-szk427669.jpg 
Foremkę keksową włóż do większej formy wypełnionej w 1/3 wysokości wodą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. i piecz 10 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 170 st. C. i piecz jeszcze 50 minut. Ostudzony sernik odwróć do góry dnem i wyjmij z formy.
 https://s3.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/290x0/sernikowa-zebra-szk888267.jpg


 Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl