Łączna liczba wyświetleń

sobota, 2 maja 2015

Żeberka z grilla


 29.gif

Żeberka z grilla


Składniki: 
  (dla 4 osób)


  •  1 kg żeberek 
  • 2 cebule, 
  • 2 ząbki czosnku  
  •  po łyżce musztardy i przecieru pomidorowego  
  •  3 łyżki sosu sojowego  
  •  2 łyżki oleju  
  •  po łyżce tymianku lub majeranku oraz  papryki czerwonej w proszku 
  • sól, pieprz. 


Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek drobno posiekać. 
Sos sojowy połączyć z musztardą, olejem i przecierem. Dodać cebulę, czosnek, majeranek, paprykę, sól, pieprz, dokładnie marynatę wymieszać.
2. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować dokładnie marynatą i owinąć w folię aluminiową, włożyć do lodówki na noc.
3. Żeberka wyjmujemy z folii i grillujemy po około 20-30 minut z każdej strony, aż będą miękkie.


29.gif

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz